Make your own free website on Tripod.com

Home

Kieran | Rostam | Nila Kurnia | Fara Fauzana | Nadira Azizan | Khairil Rashid | Seelan Paul | Linda_Onn | Halim Othman | Kudsiar_Kahar | Laluan Lain | Galeri Dj Era.Fm | Galeri Staf Eraroom
~`Era.Fm Chat Corner`~
Fara Fauzana

 
Nama Penuh :Farah Fauzana Fadzil

Tarikh Lahir : 7 Feb 1980

Tempat Lahir : Hospital Assunta, P.J (Go ASSUNTA!!)

Zodiak : Aquarius

Keluarga : anak ke 2 daripada 3

Filem kegemaran : Maria-mariana 1/2, Sembilu 1/2, Merah (perasan tak sape yang berlakon?) Kabhi Khushi Khabi Gam

Lagu Kegemaran : Lagu2 dari ZIANA ZAIN, Misha dan SITI Nurhaliza

Binatang kesayangan : Binatang? Arghh...kureng berminat terutama yang berbulu macam kucing..WOFF!!WOFF!!

Makanan kegemaran anda? : AYAM!! check-out the BUTT!

Apakah ciri-ciri fizikal menarik yang menyebabkan orang memandang dua kali terhadap anda? : Mmm..2 sebab KOT. (1) My BIG BUTT (2) mata kuyu?

Apakah kebolehan anda selain daripada menjadi pengacara/penyampai/lain-lain? : menari tradisional dan meniru suara 2 diluar jangkaan semua ha..ha..ha..

3 Perkara yang anda paling tidak suka lakukan dalam kehidupan seharian? : MEMASAK he..he..he.., menjahit dan menunggu

Saat yang paling meresahkan yang pernah anda alami dalam kehidupan :masa tunggu keputusan final exam (tahun akhir Degree kat UiTM)..kalau tak lepas , MALUNYEE! nasib baik......

Kenangan paling indah yang anda alami dalam karier anda sebagai penyampai ERA. : orang panggil saya, ...''''FARA HALLUU''''..perasan yang itu macam trademark say, yea ke?

Peristiwa yang membuatkan anda geram dan marah sampai saat ini. : orang cakap buruk belakang kita tapi bila kat depannn...punyalah baik!!

Peristiwa lucu yang pernah terjadi dalam kehidupan anda. : masa saya mula join ERA dulu, rambut saya panjang. kalau pergi out station dengan SKUAD ERA orang ingat saya LINDA ONN..tapi bila diorang datang dekat teris panggil, LINDA OFF..ha..ha..ha..

Apakah kelemahan anda yang paling ketara? : cepat sangat cakap ''''SORRY'''' dan menitiskan air mata

Siapakah yang anda paling cuba elakkan daripada bersemuka? : HANTU!!.. syhh..saya ni nampak jea ''''macho'''' tapi sebenarnya penakut.P>

Jika ditawarkan berlakon watak utama, peranan yang macamanakah yang anda suka lakonkan? : minah menggelabah tapi...MACHO! ada ke watak macam tu?

Pengertian anda tentang cinta sebenar Aisyeh, Mmm...''''FIRST LOVE IS ALWAYS THE BEST LOVE''''

Jika diberi 1 juta, apa yang akan anda lakukan terhadap wang tersebut? : Hutang kereta, rumah dan apa2 kasi bayar, selebihnya baru saya akan laburkan...WANG BESAR!!..WANG BESAR!!..

Idola anda. Mengapa? : IBU (Faridah Jalil) dan ZIANA ZAIN. 2 wanita yang membentuk diri saya menjadi wanita....MACHO!

Jika anda menjadi wakil rakyat, apakah pelan tindakan anda untuk membangunkan kawasan DUN anda? : akan pastikan pendapatan setiap isi rumah mesti tidak kurang dari RM2,000. kalau kurang jugak..saya letak jawatan dan terus kerja kat ERA!

Destinasi pelancongan pilihan dalam dan luar negara: :dalam negeri: TASIK KENYIR, T''''GANU. luar negera: satu dunia boleh tak??

Harapan anda 5-10 tahun akan datang tentang karier anda. : mempunyai jawatan yang ''''kuat'''' di ERA ( macam tempat Kudsia ke...he..he..jgn mara Kudsia :), ada kedai biskut dan kahwin ler.P>